OM TEAM MONTEM COACHING

OM 

Montem Coaching, Helle og Sean

Vi er erfarne coacher, der brænder for at hjælpe dig med at opnå dine mål

Vi er en professionel coachingvirksomhed, der opererer på det højeste niveau. Vi er stolte af at have den højeste erfaringsniveau inden for vores coachingsområde samt den seneste uddannelse og viden.


Alle vores tekster om træning, mental sundhed, livsstil og helbred på denne hjemmeside er videnskabeligt dokumenterede. Vi stræber efter at give vores atleter den bedste vejledning og støtte baseret på pålidelige og gennemprøvede metoder.


Vi er stolte af at have et ekspertpanel, der giver os indsigtsfulde råd og vejledning. Vores certificerede sundhedsrådgiver, Helle Montem, er altid opdateret med den nyeste viden inden for sundhed.


Vores sundhedsinspiration har i mange år hjulpet idrætsudøvere og klienter med at nå deres mål. Vi har de nødvendige ressourcer til at holde dig sund, motiveret og nå dine mål.


Vi læner os også op ad vores egne erfaringer samt den nyeste uddannelse, teknologi og forskning inden for træning, mental sundhed, livsstil og helbred. Plus vi ser på hvordan nogle af verdens bedste kosteksperter og topatleters træningsmetoder.


Hos Montem Coaching stræber vi altid efter innovative metoder for at hjælpe atleter med at nå deres fulde potentiale.

Helle og Sean lever en yderst alternativ sund livsstil som udholdenhedsatleter midt i den svenske natur. De er dedikerede til deres udholdenhedssport og nyder at udfordre sig selv i de unikke og udfordrende omgivelser.


Vores DNA er vores udholdenslivsstil. Vi er stolte af at have en bæredygtig tilgang til livet, hvor vi vender tilbage til naturen.


Vores historie er en rejse gennem vores livsstil de sidste 10 år. Fra 2013 boede vi i en husbil på solenergi i 3 år rundt om den svenske natur.


Derefter boede vi i 3 år i en lille mikro-CO2-neutral lejlighed ved havet i det sydlige Sverige uden bil. Vi har altid stræbt efter at leve i harmoni med naturen og minimere vores økologiske fodaftryk.


Vi bor midt i den svenske vildmark i Blekinge, i et 200 år gammel torp, hvor vi opbygger en delvis selvforsynende økologisk livsstil. 


Her nyder vi den vilde natur med pools (søer) og trailstier lige uden for vores dør. Vi er dybt engageret i at leve i harmoni med naturen og drage fordel af dens ressourcer på bæredygtig vis. Vores livsstil er centreret omkring vores kærlighed til vildt liv.


Her lever vi med vores to tjekkoslovakiske ulvehunde og opnår en dyb forbindelse til naturen.


Vi nyder nærkontakt med det vilde liv og bruger vores tid på at udforske og opleve den naturlige skønhed omkring os.


Det er en livsstil, der bringer os glæde og fred i sjælen.

OM 

Helle Montem

BADASS WOMAN

Jeg er personlig coach og certificeret sundhedsrådgiver med specialisering inden for helbred, funktionel medicin, løb, udholdenhedstræning, inspiration og mental træning.


I løbet af de sidste 25 år har jeg haft en stor passion for sundhed og kost for at skabe min egen sundhed og et stærkt fundament. Da jeg var 25 år gammel, fik jeg diagnosen for højt blodtryk, som jeg i dag regulerer gennem medicin, motion og kost. For mig var det arveligt fra min mor, som døde som 59-årig, så jeg må derfor have ekstra fokus på min egen livsstil og kost for at undgå at få flere sygdomme.


Derfor tog jeg i 2015 en uddannelse som kostvejleder hos Umahro Cadogan for at opnå ekstra viden om et langt sundt liv og blive en stærk udholdenhedsatlet.

I 2020 tog jeg en yderligere uddannelse som sundhedsrådgiver gennem UMAHRO med fokus på Funktionel medicin. Han er også kendt fra TV2, hvor han viste, at det er muligt på 12 uger at gå fra sygdom til sundhed med ændringer i kost og livsstil.

Via UMAHRO har jeg bla. fået lavet gen-tester og ved jeg responderer godt på udholdenhedstræning, som er super medicin for mit hjertekar system og høje blodtryk.

Jeg har også fået bekræftet, at jeg har 2 x Ape4 gen og derfor har en arvelig tendens til visse sygdomme. Mine livsstilsfaktorer er derfor vigtige for ikke at trigge flere sygdomme igang.


Jeg har tidligere arbejdet i 15 år som teamleder i en stor dansk virksomhed og har derfor også erfaring med at arbejde med mennesker, opnå mål og skabe succesfulde ændringer. Her har jeg bl.a. arbejdet med at coache salgspersonalet og arbejdet med DISC Profil, som eret anerkendt analyseværktøj, som bruges til at vurdere vores adfærd.


Jeg elsker at læse, lære, inspirere og dele min erfaring og se andre mennesker udvikle sig og skabe resultater.

Det gør mig glad.


Min egen personlige udvikling står ikke stille og her er er nogle af mine bedrifter, som gør mig til en "BADASS WOMAN"

2023 Bor i Blekinge

103 km ultra løb - Kullamannan by UTMB

75 HARD

LAUNCH program af Mel Robbins

2021-2023 Bor i Blekinge

Sean kræftsygdom skaber bekymringer andre fokusområder

Velkommen til klimateriet/ overgangsalderen - som betyder justeringer i mit liv.

Får Graves Sygdom (høj stofskifte)


2020 - Bor i Blekinge

Sundhedsrådgiver by UMAHRO

35 km SwimRun - Immeln (ATOBE)


2019 - Limhamn

85 km + 2000 højdemeter - Sätila Ultra trail

Leder efter et hus på landet i hele Skåne og Blekinge

Mange træningstimer med Sean i naturen

Suporter Sean i løbet TOR 350 km.


2018

68 km + 2000 højdemeter - Ultra Trail Serra Monserate

Pyronees Rockman Swimrun

Gaya, vores tjekisolovakiske ulvehund - hentes fra Italien.

Supporter Sean i Ultra Swimrun i Frankrig.


2017

Xterra Swimrun Danmark

35 km swimrun - Rockman Norge

35 km Swimrun - Immeln (ATOBE)

30 km Swimrun - Allgau

85 km +2000 højdemeter - Sätila Ultra trail


2010 -2016

2010 okt - 50 km Black Mountain ultraløb i Wales - Mit første trail løb

2011 aug - Brullupsrejse til Ultraløb TDS (UTMB) - DNF

2012 okt - 80 km - 8 Peaks i England

2013 aug 80 km på CCC (UTMB) - DNF

2026 okt - 30 km Swimrun - AllgauOM 

Sean Montem


Coachen, ekstremsport, udholdenheds og para-ultraatleten Sean

Jeg er en personlig coach specialiseret i udholdenhedssport som ultra trailløb, open water svømning, swimrun, triatlon og ekstremsport.


Jef er født i Danmark 1962 og er en ægte ultrasports atlet, sundhedsinspirator, ekstremsport og adventure coach. Jeg har brugt det meste af mit liv på at træne hårdt som elitemotionist og har deltaget i konkurrencer over hele verden.


Min coaching kvalifikationer omfatter mange års erfaring som leder og arbejde med udvikling og idrætscoaching. Jeg har opnået en bred vifte af færdigheder og viden gennem min lange karriere og ved hvad der skal til for at hjælpe atleter med at opnå deres mål. Med min solide baggrund og ekspertise er jag en yderst pålidelig og kompetent coach.


Jeg er en alsidig atlet med en imponerende række præstationer inden for svømning, vandpolo, fridykning, surfing, swimrun, ultra trail running, triathlon, mountainbiking, adventure racing og ekstremsport som paraglidning og riverrafting mm. Mit talent inden for disse forskellige discipliner gør mig til en ægte atletisk force at regne med. Uanset om det er i vandet, på land eller i luften, er jeg altid parat til at udfordre sig selv og opnå nye højder.


Jeg har blandt andet gennemført UTMB Ultra Trail Mont Blanc 2 gange, X alpine, MIUT, Rockman Swimrun x 2, vundet dobbelt Ultra Ironman, Ultra swimrun 130k, Scenic Ultra, vundet DM, EM og vundet mange første, anden og tredjepladser.


I 2019 deltog jeg i verdens absolut hårdeste udholdenhedsløb TOR -Tor des Géants 330k +24000. Samme år svømmede jeg +17k fra København til Limhamn.


I 2024 skal jeg deltage i open water Vidösternsimmet med 21,5k og i 2025 med 42k. Til lands i 2024 skal jeg ud på  trail-hiking langdistancer i de Norske og Svenske fjelde samt rundt ved Mont Blanc.

2021 var et ekstra dramatisk år for mig. Efter mange års smerter i hofteområdet, som jeg troede skyldtes lidt slidgigt på grund af de mange års ekstremsport, blev jeg konfronteret med en skræmmende diagnose: skeletcancer.


Dette blev starten på det største krafteksperiment til dato, hvor jeg kæmpede mod sygdommen og modbeviste dens magt.


Jeg har gennemgået et af de største forløb til dato i kampen mod skeletkraft. Jeg har været igennem 5 operationer og flere måneders hospitalsbehandling.

Udover at få udskiftet skeletdele som lårben, hofte og bækken med titanium, blev der også fjernet 6 muskler og yderligere 5 muskler, der ikke fungerer i ben- og hofteområdet. Jeg er en sand inspirationskilde for andre, der kæmper mod denne alvorlige sygdom.


På grund af min ekstreme superform og sunde livsstil ville et svensk lægehold lave et eksperiment.


Ny kræft opdaget i 2022 og endnu et livstruende kræftforløb med prostatacanceroperation og behandlinger i det meste af 2023


Ud over min erfaring med udholdenhedssport, vil jeg også bruge mine erfaringer fra mit omfattende kræftsygdom til at coache og inspirere andre til at komme tilbage til livet efter en hård og traumatisk periode.


Min unikke perspektiv og stærke vilje er en kilde til håb og inspiration for dem, der søger hjælp og motivation til at overvinde personlige udfordringer.


På trods af min store kræftfremgang arbejder jeg hårdt på at komme tilbage som udholdenhedsatlet samt fortsætte min ultraaktive livsstil i vildmarken – men tilpasset mit nye niveau som ultra paraatlet. Nye ekstreme eventyr er planlagt.