OM TEAM MONTEM COACHING

OM 

Montem Coaching, Helle och Sean

Vi är erfarna coacher som brinner för att hjälpa dig att nå dina mål

Vi är ett professionellt coachingföretag som verkar på högsta nivå. Vi är stolta över att ha den högsta erfarenheten inom vårt coachområde samt den senaste utbildningen och kunskapen.


Vår expertis riktar sig mot atleter och klienter och vi strävar alltid efter att hjälpa dem att nå sina mål och maximera sin potential.


Här på vår coachingwebbplats för atleter och klienter värderar vi vetenskapligt dokumenterade texter om träning, psykisk hälsa, livsstil och hälsa. Vi strävar alltid efter att ge våra idrottare den bästa möjliga vägledningen och stödet baserat på pålitliga och beprövade metoder. Ditt välmående är vårt främsta fokus.


Vårt mål med våra coaching är att hjälpa både atleter och klienter att uppnå sina optimala hälsomål. Vi har en expertpanel som ger oss insiktsfulla råd. Vår certifierade hälsorådgivare, Helle Montem, är alltid uppdaterad med den senaste kunskapen inom hälsa.

Under många år har vår hälsoinspiration hjälpt idrottare och klienter att nå sina mål. Vi har de nödvändiga resurserna för att hålla dig frisk, motiverad och uppnå dina mål.


Vi bygger också på våra egna erfarenheter samt den senaste utbildningen, tekniken och forskningen inom träning, mental hälsa, livsstil och hälsa. Dessutom tittar vi på hur några av världens främsta näringsexperter och toppatleter tränar.


På Montem Coaching strävar vi alltid efter innovativa metoder för att hjälpa idrottare och klienter att nå sin fulla potential. Vår coaching är skräddarsydd för att passa varje individs behov och vi arbetar tätt tillsammans för att nå personliga mål. Med vår expertis och erfarenhet kan vi hjälpa atleter och klienter att överträffa sina förväntningar och leverera fantastiska resultat.

Här på vår sida kan du lära känna Helle och Sean, två passionerade uthållighetsidrottare som lever en alternativt hälsosam livsstil mitt i den vackra svenska naturen.


Deras kärlek till uthållighetssport driver dem att ständigt utmana sig själva i den unika och utmanande miljön. Ta steget mot att nå dina mål och låt oss hjälpa dig på din resa mot framgång.


Vårt DNA är vår uthållighetslivsstil. Vi är stolta över att ha ett hållbart förhållningssätt till livet, där vi återvänder till naturen. Vi tror på att stödja din inre och yttre styrka för att nå dina personliga mål och skapa en balanserad och framgångsrik livsstil.


Vår berättelse är en resa genom vår livsstil under de senaste 10 åren. Från 2013 bodde vi i en solcellsdriven husbil i 3 år runt den svenska naturen.

Efter det bodde vi i 3 år i en liten mikro-CO2 neutral lägenhet vid havet i södra Sverige utan bil. Vi har alltid strävat efter att leva i harmoni med naturen och minimera vårt ekologiska fotavtryck.


Vår bas är i Blekinge, mitt i den svenska vildmarken, där vi bor i ett 200 år gammalt torp. Här strävar vi efter att bygga en delvis självförsörjande ekologisk livsstil.


Här är vi passionerade när det gäller att njuta av den vilda naturen med sjöar och stigar precis utanför vår dörr. Vi är djupt engagerade i att leva i harmoni med naturen och dra nytta av dess resurser på ett hållbart sätt. Vår livsstil är centrerad kring vår kärlek till vilda liv.


Här hos oss bor vi med våra två tjeckoslovakiska varghundar och strävar efter att uppnå en djup kontakt med naturen.

Vi brinner för utomhusaktiviteter och älskar att utforska och uppleva naturens underbara djurliv och naturliga skönhet.


Genom att ha en nära kontakt med vilda djur får vi en unik och berikande upplevelse som vi delar med våra atleter och klienter.

OM 

Helle Montem

BADASS WOMAN

Jag är personlig coach och certifierad hälsorådgivare med inriktning på hälsa, funktionell medicin, löpning, uthållighetsträning, inspiration och mental träning.


Under de senaste 25 åren har jag haft en stor passion för hälsa och kost för att skapa min egen hälsa och en stark grund. När jag var 25 år fick jag diagnosen högt blodtryck som jag nu kontrollerar genom medicinering, träning och kost.


För mig var det ärftligt från min mamma, som dog 59 år gammal, så jag måste därför fokusera extra på min egen livsstil och kost för att slippa få fler sjukdomar.


Därför gick jag 2015 en kurs som dietist hos Umahro Cadogan för att få extra kunskap om ett långt hälsosamt liv och bli en stark uthållighetsidrottare.


2020 har jag vidareutbildat mig till hälsorådgivare genom UMAHRO med inriktning Funktionell medicin. Han är även känd från TV2 där han visade att det går på 12 veckor att gå från sjukdom till hälsa med förändringar i kost och livsstil.


Via UMAHRO har jag bl.a. fått gentest och vet att jag svarar bra på uthållighetsträning, vilket är supermedicin för mitt kardiovaskulära system och högt blodtryck.


Jag har även fått bekräftat att jag har 2 x Ape4-genen och därför har en ärftlig benägenhet till vissa sjukdomar. Mina livsstilsfaktorer är därför viktiga för att inte utlösa fler sjukdomar.


Jag har tidigare arbetat i 15 år som teamledare i ett stort danskt företag och har därför även erfarenhet av att arbeta med människor, nå mål och skapa framgångsrika förändringar.


Här har jag bl.a. arbetet med att coacha säljarna och arbetet med DISC-profilen, som ett välkänt analysverktyg, som används för att bedöma vårt beteende.


Jag älskar att läsa, lära, inspirera och dela med mig av mina erfarenheter och se andra människor utvecklas och skapa resultat.
Det gör mig glad.


Min egen personliga utveckling står inte stilla och här är några av mina prestationer som gör mig till en "BADASS WOMAN"

2023 Bor i Blekinge
103 km ultralopp - Kullamannan av UTMB
75 HÅRT
LANSERINGsprogram av Mel Robbins


2021-2023 Bor i Blekinge
Seans cancer skapar oro för andra fokusområden
Välkommen till klimakteriet– vilket innebär anpassningar i mitt liv.
Fårgravssjukdom (hög ämnesomsättning)


2020 - Bor i Blekinge
Hälsorådgivare av UMAHRO
35 km SwimRun - Immeln (ATOBE)


2019 - Limhamn
85 km + 2000 höjdmeter - Sätila Ultra-led
Söker hus på landet i hela Skåne och Blekinge
Många träningstimmar med Sean i naturen
Stöd Sean i loppet TOR 350 km.


2018
68 km + 2000 höjdmeter - Ultra Trail Serra Monserate
Pyronees Rockman Swimrun
Gaya, vår tjeckoslovakiska varghund - kommer från Italien.
Stöd Sean i Ultra Swimrun i Frankrike.


2017
Xterra Swimrun Danmark
35 km swimrun - Rockman Norge
35 km Swimrun - Immeln (ATOBE)
30 km Swimrun - Allgau
85 km +2000 höjdmeter - Sätila Ultra-led


2010 -2016
2010 oktober - 50 km Black Mountain ultralopp i Wales - Mitt första traillopp
2011 aug - Smekmånadsresa till Ultra running TDS (UTMB) - DNF
2012 okt - 80 km - 8 toppar i England
2013 augusti 80 km på CCC (UTMB) - DNF
2026 okt - 30 km Swimrun - AllgauOM 

Sean Montem


Coachen, extremsport, uthållighet och para-ultraatleten Sean

Jag är en personlig tränare som specialiserat sig på uthållighetssporter som ultratraillöpning, simning i öppet vatten, swimrun, triathlon och extremsporter.


Jag föddes i Danmark 1962 och är en riktig ultrasportatlet, hälsoinspiratör, extremsport och äventyrscoach.


Jag har tillbringat större delen av sitt liv med att träna hårt som elitgymnast och har tävlat i tävlingar över hela världen.


Min coaching kvalifikationer inkluderar många års erfarenhet som idrottsmanager inom utveckling, idrottscoaching och extrem event.

Jag har skaffat sig ett brett utbud av färdigheter och kunskaper under mina långa karriär och vet vad som krävs för att hjälpa idrottare att nå daras mål. Med min gedigna bakgrund och expertis är jag en pålitlig och kompetent toppcoach.


Jag är en mångsidig idrottare med ett imponerande utbud av prestationer inom simning, vattenpolo, fridykning, surfing, swimrun, ultratrailrunning, triathlon, mountainbike, äventyrsracing och extremsporter som skärmflygning och riverrafting etc.


Hans talang i dessa olika grenar gör honom till en sann atletisk kraft att räkna med. Vare sig det är i vattnet, på land eller i luften är jag alltid redo att utmana sig själv och nå nya höjder.


Jag har bland annat genomfört UTMB Ultra Trail Mont Blanc 2 gånger, X alpin, MIUT, Rockman Swimrun x 2, vunnit dubbel Ultra Ironman, Ultra swimrun 130k, Scenic Ultra, vunnit DM, EM och tagit många första, andra och tredje platser .


2019 deltog jag i världens absolut tuffaste uthållighetslopp TOR -Tor des Géants 330k +24000. Samma år simmade jag +17k från Köpenhamn till Limhamn.


2024 kommer jag att delta i öppet vatten Vidösternsimmet med 21,5k och 2025 med 42k. På land ska jag 2024 ge sig ut på långväga stigvandringar i de norska och svenska fjällen och runt Mont Blanc.

2021 var ett extra dramatiskt år för mig. Efter många års smärtor i höftpartiet, som jag trodde berodde på en del artros på grund av de många åren av extremsport, ställdes han inför en skrämmande diagnos: skelettcancer.


Detta blev starten på det största cancerexperimentet hittills, där jag kämpade mot sjukdomen och motbevisade dess cancer.

Jag har gått igenom en av de största kurserna hittills i kampen mot skelettcancer. Jag har genomgått 5 operationer och flera månaders sjukhusvård.


Förutom att få skelettdelar som lårben, höft och bäcken ersatta med titan, togs även 6 muskler och ytterligare 5 muskler som inte fungerar i ben- och höftområdet bort. Jag är en sann inspiration för andra som kämpar mot denna allvarliga sjukdom.


På grund av min extrema superform och hälsosamma livsstil ville ett svenskt medicinskt team göra ett experiment.


Ny cancer upptäckt 2022 och ytterligare ett livshotande cancerförlopp med prostatacanceroperation och behandling under större delen av 2023

Utöver min erfarenhet av uthållighetsidrotter kommer jag även att använda sina erfarenheter från sin omfattande cancersjukdom för att coacha och inspirera andra att komma tillbaka till livet efter en tuff och traumatisk period.


Min unika perspektiv och starka vilja är en källa till hopp och inspiration för dem som söker hjälp och motivation att övervinna personliga utmaningar.


Trots mina stora cancerframsteg arbetar jag hårt för att komma tillbaka som uthållighetsidrottare samt fortsätta sin ultraaktiva livsstil i vildmarken – men anpassad till mitt nya nivå som ultraparaatlet.


Nya extrema äventyr planeras.