OM OSS

OM

MONTEM

COACHING


VÅR COACHING EXPERTIS

Helle och Sean är dynamiska inspirations coachteam med 100% personlig träning och coaching inom; Bli hälsosam med ny livsstiloptimering, bli stark och uthållig fysisk plus mentalt samt Bli frisk efter sjukdom, skada eller trauma.

Vi har den högsta erfarenhetsnivå inom våra coaching område samt den senaste utbildning och kunskapen. Alla våra texter kring träning, mental, livsstil och hälsa på denna hemsida är vetenskapligt dokumenterat. 

Bland annat av Professor Carl Johan Sundberg, Professor Umahro Cadogan och Läkare Anders Hansen. Helle Montem är certificeret hälsorådgivare med den senaste kunskapen.

Helle och Sean lever en ytterst alternativ outside naturlivsstil, då de tränar multisporter i den svenska naturen. De vågar sig långt utanför trygghetszonen och år efter år, tar de steget till nästa nivå av tuffa förhållanden, tävlingar– och expeditioner överallt i världen på land, till havs och i luften. Vi använder denna livserfarenhet, som bara ett fåtal andra har, för 100% personlig coaching anpassad för dig oavsett nivå.

TEAM MONTEM COACHING
TEAM MONTEM COACHING

HELA VÄGEN TILL FRAMGÅNG

Vår hälsoinspiration har under flera år hjälpt idrottare och klienter att nå sina mål. Vi har de resurser du behöver för att hålla dig frisk, motiverad och uppnå dina mål. Vi använder inga kurer för att uppnå våra coaching toppresultat! 

Montem Coaching använder några av världens bästa kostexperter och toppelitmotionärs träningsmetoder, vår egen erfarenhet och nyaste utbildning, nyaste teknologin samt den senaste vetenskapen kring nytänkande av träning, mental, livsstil och hälsa.

Return to nature! Vår natur ochuthållighetslivsstil är vårt DNA. Från 2013 bodde de i en husbil på solenergi i 3 år runt den svenska naturen. Sedan bodde de i 3 år i en liten mikro-CO2-neutral lägenhet vid havet i södra Sverige utan bil. Nu bor de mitt i den svenska vildmark i Blekinge, i ett 200 år gammalt torp, där de bygger en total självförsörjande eko livsstil upp. Här har de pools (sjöar) samt trails precis utanför dörren. Vi använder våra kroppar som ett transportmedel när det är möjligt.

OM

HELLE

MONTEM


JAG VILL PLANTERA MÅNGA HÄLSOFRÖN, SOM GER EXTRA FUNKTIONELLA LEVNADSÅR

Är personlig coach och diplomerat hälsorådgivere med specialitet inom hälso, funktionsmedicin, löpning, uthållighetsträning, inspiration och mental träning.

Under de senaste 25 åren har jag haft en stor passion för hälso och kost, för att skapa min egen hälsa och starka fundament. Som 25-åring fick jag diagnosen högt blodtryck och reglerar det idag med medicinering, motion och diet. För mig var det ärftligt från min mamma, som dog 59 år gammal, så jag måskte ha extra fokus på min egen livsstil ogch kost för att inte skapa fler sjukdomar.

HELLE MONTEM
HELLE MONTEM
HELLE MONTEM

Därför tog jag 2015 utbildningen som kostrådgivare hos Umahro Cadogan for at få extra kundskab om ett långt hälsosamt liv och bli en stark uthållighetsidrottskvinna. 

2020 har jag tagit en extra utbildning, som hälso coach gennom Umahro Cadogan fokus på Funktionsmedicin. Han är också kändt från danska TV2, där han visade att det er möjligt på 12 veckor gå från sjukdom till hälsosam med diet- och livsstilsförändringar.


Jag har tidigare arbetat i 15 år, som teamledare i ett stort dansk företag och har därför också erfarenhet av att arbeta med människor och uppnå mål samt skapa framgångsrika förändringar.


Jag föddes i Danmark, men flyttade till Sverige på grund av havet ochden unika svenska naturen. Här bor jag nu i ett gammalt torp i Blekinge med min man, Sean Montem och Gaya - den tjeckoslovakiska varghunden. Vi driver företaget tillsammans -Montem Coaching AB.


OM

SEAN

MONTEM


EXTREM IDROTTAREN

Personlig coach -specialiserad inom uthållighetssporter som ultra traillöpning, öppet vatten simning, swimrun, triathlon ochextrema sporter.


Sean är född i Danmark, är en äkta ultra sport athlet, entreprenör, hälsoinspiratör, extremsports och adventure coach. Sean har det mesta av sitt liv tränat hårt som elitmotionär och har deltagit i tävlingar över hela världen. Inom simning, vattenpolo, fridykning, surfing, swimrun, ultra trail running, triathlon, mountainbiking, adventure racing, extremsport bland annat inom skärmflygning och river rafting.


Sean har bland annat genomfört UTMB Ultra Trail Mont Blanc, X alpin, MIUT, Rockman Swimrun x 2, vunnit dubbel Ultra Ironman, Ultra swimrun 130k (världens längsta), Scenic Ultra, vunnit DM, EM samt vunnit många första, andra och tredje platser. I 2019deltog Sean i världens absolut tuffaste uthållighetslopp TOR -Tor des Géants 330k +24000. Samma år svømmede han 17k fra Köbenhavn til Limhamn.


Sean tränade oavbrutet till 2021 inomultra swimrum, ultra trail running, ultra Ironman distans samt till andra extremsport disciplinär. Sean tillhörde den absoluta eliten inom ultra sport under slutet av 1980-talet och fram till 2021. Var handeltagit i många hundratals tävlingar.

SEAN MONTEM
SEAN MONTEM
SEAN MONTEM
SEAN MONTEM

UPPNÅ DET OUPPNÅELIGA

2021 var ett extra dramatiskt år där Sean drabbas av skelettcancer och genomgick det största experimentet hittills. På grund av Helle och Seans unikke livsstil, kom de tillsammans genom det omöjliga. Efter många års smärtor i höfteområdet, som han tyckte var lite artros, på grund av de många åren av extremsport.


Men i 2021 fick Sean diagnosen skelettcancer i lårbens- och höftområdet. På grund av Seans extrema superform skulle ett svenskt läkarlag göra ett experiment.

Det blev till 5 operationer och många månaders sjukhusvård etc. Förutom att byta ut skelettdelar som lårbenet, höften, bäckenet med titan, hade man även tagit bort 6 muskler och ytterligare 5 muskler som har återförts men utan effekt i höftområdet. 


Ny cancer upptäcktes 2022 og ytterligare ett livshotande cancerförlopp med prostatacanceroperation och behandling under de första 5 månaderna 2023.


Förutom Seans stora erfarenhet med uthållighetssporter kommer Sean också att använda erfarenheten av sin cancersjukdom för att inspirera andra att komma tillbaka till "livet för" efter en traumatisk period.


Trots hans stora cancerförlopp arbetar Sean intensivt för att komma tillbaka som uthållighetsidrottare samt fortsätta sin ultraaktiva livsstil i vildmarken - dock anpassat till sitt nya nivå. Nya extrema äventyr är planerad - som även kommer att överträffa de vildaste fantasier under 2023 etc.

DET ÄR ALDRIG FÖR SENT ATT STARTA EN NY LIVSSTIL...