OM OSS

Vår hälsoinspiration har under flera år hjälpt idrottare och klienter att nå sina mål

Vi är bland Europas ledande mest dynamiska inspirations coachteam med 100% personlig träning och coaching inom inom livsstilsoptimering och uthållighetsträning


Om Helle 

Helle Montem

Är personlig coach och diplomerat hälsorådgivere med specialitet inom hälso, funktionsmedicin, löpning, uthållighetsträning, inspiration och mental träning.


"Jag vill plantera många hälsofrön, som ger extra funktionella levnadsår"

Under de senaste 25 åren har jag haft en stor passion för hälso och kost, för att skapa min egen hälsa och starka fundament. Som 25-åring fick jag diagnosen högt blodtryck och reglerar det idag med medicinering, motion och diet. För mig var det ärftligt från min mamma, som dog 59 år gammal, så jag måskte ha extra fokus på min egen livsstil ogch kost för att inte skapa fler sjukdomar.


Därför tog jag 2015 utbildningen som kostrådgivare hos Umahro Cadogan for at få extra kundskab om ett långt hälsosamt liv och bli en stark uthållighetsidrottskvinna. Du kan läsa om min egen träning på montem.training.

2020 har jag tagit en extra utbildning, som hälso coach gennom Umahro Cadogan. Han är också kändt från danska TV2, där han visade att det er möjligt på 12 veckor gå från sjukdom till hälsosam med diet- och livsstilsförändringar. 


Jag har tidigare arbetat i 15 år, som teamledare i ett stort dansk företag och har därför också erfarenhet av att arbeta med människor och uppnå mål  samt skapa framgångsrika förändringar.


Jag föddes i Danmark, men flyttade till Sverige på grund av havet och den unika svenska naturen. Här bor jag nu i ett gammalt torp i Blekinge med min man, Sean Montem och Gaya - den tjeckoslovakiska varghunden. Vi driver företaget tillsammans -Montem.training AB.


Livsstil är din medicin

Vill du förlänga ditt funktionella liv med fokus på livsstil, kost, motion, stress och sömn? Boka en 15 minuters gratis intervju där vi kan prata om dina behov och önskemål.


Vad är hälsa för dig?

"Om du sitter på tre nålar och bara tar bort de två, gör det fortfarande ont"

Dr. Sidney Baker, en av uppfinnarna av Funktional Medicin


Make a u-turn - bli din egna hälso-coach

Om du är sjuk, överviktig, påverkad av stress eller vill ändra din och kanske familjens hälsa,

kan du uppnå fantastiska resultat på tre månader. "Alla är unika människor med sin egen historia och du får verktyg för att skapa mer hälsa som bara passar dig efter din nivå"


Hälsorådgiver

Jag tittar med dig på de underliggande fakturorna för ditt nuvarande tillstånd och vad som behöver läggas till eller tas bort i ditt liv för att ge dig mer hälsa, styrka, glädje, energi, balans och minimera smärta.


Du arbetar med några av livsstilsfaktorer nedan för att skapa grundläggande hälsa och uppnå en stark grund och funktionellt lång livslängd. Vilka livsstilsfaktorer är viktiga för dig för att uppnå den största positiva hälsoförändringen i ditt liv just nu


Egenvård

Under de senaste 25 åren har jag haft en stor passion för hälso och kost, för att skapa min egen hälsa och starka fundament.

Som 25-åring fick jag diagnosen högt blodtryck och reglerar det idag med medicinering, motion och diet. För mig var det ärftligt från min mamma, som dog 59 år gammal, så jag måste ha extra fokus på min egen livsstil och kost för att inte skapa fler sjukdomar.


Utbildning

Därför tog jag 2015 utbildningen som kostrådgivare hos Umahro Cadogan for att få extra kunskap om ett långt hälsosamt liv och bli en stark uthållighetsidrottskvinna. Du kan läsa om min egen träning på montem.training


2020 har jag tagit en extra utbildning, som hälso coach gennom Umahro. Umahro Cadogan är också känd från danska TV2, där han visade att det är möjligt  på 12 veckor gå från sjukdom till hälsosam med diet och livsstilsförändringar.


Jag har många års erfarenhet av ledning och arbeta med människor, hälsa, träning och är expert på min egen hälsa och kropp. Dessutom har jag kontinuerligt tagit utbildning som dietist och hälsokonsult för att få bästa kunskap.


Eftersom det är personlig rådgivning är det viktigt att vi har ett bra samarbete och därför är det viktigt att vi har en samtal innan vi börjar processen.


Jag tar bara in ett begränsat antal klienter, för att kunna erbjuda bästa service och vägledning.


Om Sean

Sean

Personlig coach - specialiserad inom uthållighetssporter som ultra traillöpning, öppet vatten simning, swimrun, triathlon och extrema sporter.


Sean är född i Danmark, är en äkta ultra sport athlet, entreprenör, hälsoinspiratör, extremsports och adventure coach. Sean har det mesta av sitt liv tränat hårt som elitmotionär och har deltagit i tävlingar över hela världen. Inom simning, vattenpolo, fridykning, surfing, swimrun, ultra trail running, triathlon, mountainbiking, adventure racing, extremsport bland annat inom skärmflygning och river rafting.


Extremidrottaren

Sean har bland annat genomfört UTMB Ultra Trail Mont Blanc, X alpin, MIUT, Rockman Swimrun x 2, vunnit dubbel Ultra Ironman, Ultra swimrun 130k (världens längsta), Scenic Ultra, vunnit DM, EM samt vunnit många första, andra och tredje platser. I 2019 deltog Sean i världens absolut tuffaste uthållighetslopp TOR - Tor des Géants 330k +24000. Samma år svømmede han 17k fra Köbenhavn til Limhamn.


Sean tränade oavbrutet till 2021 inom ultra swimrum, ultra trail running, ultra Ironman distans samt till andra extremsport disciplinär. Sean tillhörde den absoluta eliten inom ultra sport under slutet av 1980-talet och fram till 2021. Var han deltagit i många hundratals tävlingar.


Cancerexperimentet

2021 var ett extra dramatiskt år där Sean drabbas av skelettcancer och genomgick det största experimentet hittills. På grund av Helle och Seans unikke livsstil, kom de tillsammans genom det omöjliga. Efter många års smärtor i höfteområdet, som han tyckte var lite artros, på grund av de många åren av extremsport.


Men i 2021 fick Sean diagnosen skelettcancer i lårbens- och höftområdet. På grund av Seans extrema superform skulle ett svenskt läkarlag göra ett experiment. Det blev till 5 operationer och många månaders sjukhusvård etc. Förutom att byta ut skelettdelar som lårbenet, höften, bäckenet med titan, hade man även tagit bort 6 muskler och ytterligare 5 muskler som har återförts men utan effekt i höftområdet.


Uppnå det ouppnåeliga

Förutom Seans stora erfarenhet med uthållighetssporter kommer Sean också att använda erfarenheten av sin cancersjukdom för att inspirera andra att komma tillbaka till "livet för" efter en traumatisk period.


Trots hans stora cancerförlopp arbetar Sean intensivt för att komma tillbaka som uthållighetsidrottare samt fortsätta sin ultraaktiva livsstil i vildmarken - dock anpassat till sitt nya nivå. Nya extrema äventyr är planerad - som även kommer att överträffa de vildaste fantasier. Detta äventyr kommer att vara offentligt senare under 2022.

Vores natur och uthållighetslivsstil är vårt DNA

#livsstil #träning #mental #hälsa #kost #sportnäring #personligträning #hälsohistoria #triathlon #swimrun #foodismedicine #personligplan #ultralöpp #mål #biohacking #funktionsmedicin #onlinecoaching 

#öppet-vatten-simning #naturlivsstil