BLI FRISK EFTER SJUKDOM

PERSONLIG COACHING OM ATT KOMMA TILBAKA TILL LIVET ELLER SPORTEN EFTER SJUKDOM , SKADA ELLER TRAUMAGÖR DET "OMÖJLIGA" MÖJLIGT

Vi hjälper dig att komma tillbaka till livet före, under och efter en allvarlig sjukdom, skada eller trauma.


Att göra kroppen stark för att klara av en större operation och ett längre sjukdomsförlopp samt att komma stark tillbaka. Eller till dig som har tagit en längre träningspaus som har haft eller har en skada.


Vi har den högsta erfarenhetsnivå inom trauma och sjukdom samt den senaste utbildning och kunskapen samt använder kun vitenskapelig väl dokumenterad coaching. 

Dessutom har Sean från Montem Coaching har själv gått igenom en av de största cancerbehandlingarna i Sverige.


Vi ställer krav på dig, du måste genomgå en livsstilsanalys, ta blodprov och tester etc. för din skull så att vi kan anpassa en coaching exakt för dig.

BEHÅLL DIN TRÄNINGS-MOTIVATION EFTER SKADA

Att vara skadad och inte kunna träna som vanligt är inte lätt. Skadeperioder innefattar ofta enorma mängder tålamod, mycket tvivel samt i många fall mycket disciplin plus lång rehabträning.


Vi experimentera med alternativa träningsformer för att du kan komma tilbake igen, anpassad efter din skada och nivå.


Med en lång historia av elitidrott, uthållighetssport och extremsport har vi stor erfarenhet och har hjälpt många tillbaka igen.

FRISK EFTER SJUKDOM, SKADA ELLER TRAUMA
FRISK EFTER SJUKDOM, SKADA ELLER TRAUMA
FRISK EFTER SJUKDOM, SKADA ELLER TRAUMA

TRÄNING OCH KOST FÖR DE MED CANCERDIAGNOS ELLER ANDRA SJUKDOMMAKOST OCH TRÄNING

Träning för de med cancerdiagnos
Hur kan träning hjälpa till att förebygga och hantera de vanligaste behandlinger. Hur kommer du i gång eller fortsätter träna eller livsstilen efter en diagnos.


Du kan ha gjort allting rätt, motionerat varje dag, ätit bra och inte rökt och ändå drabbas du. Det är Sean ett exempel på, han levde sunt och tillhörde den absoluta eliten inom ultra sport under slutet av 1980-talet och fram till 2021 och fick ändå cancer. Men han fortsatte att vara fysiskt aktiv under behandlingarna och sa att det var träningen som gjorde att han orkade igenom den där tuffa tiden.

Internationell forskning visar att en tredjedel av alla cancerfall kan förebyggas genom hälsosamma matvanor, en hälsosam vikt och fysisk aktivitet.


Att äta hållbart minskar risken för att dö i cancer. Mycket baljväxter, frukt, grönt och nötter samt mycket mer skyddar. Det är här coacherna Helle och Sean kommer in i bilden med vetenskapligt bevisade förslag till dig.

GOTT OM VETENSKAPLIGA BELÄGG

De flesta vet att det är bra att träna, men hur ser egentligen de vetenskapliga bevisen ut när det gäller träning och cancer. Med fysisk aktivitet före, under och efter en cancerbehandling.


Även om det aldrig finns några garantier mot att bli sjuk, Det finns gott om vetenskapliga belägg för att fysisk aktivitet minskar risken att drabbas av cancer.


Fysisk aktivitet lägger år till livet, när vi tittar på gruppnivå. Studier visar att för varje timme av regelbunden träning under livet så ökar livslängden i genomsnitt. Och det gäller oss alla, oavsett om vi är normalviktiga eller överviktiga, rökare eller icke-rökare, friska eller sjuka. Och effekten är särskilt tydlig när de personer som rör sig väldigt lite börjar röra på sig aningen mer.

(text från cancerfonden)

Nå dina optimala prestanda i livet och i sport inomfunktionell medicin, biohacking och kost för just dig


Du arbetar med flera livsstilsfaktorer för att skapa grundläggande hälsa och uppnå peak performance och funktionellt lång livslängd.


Vi ser på ditt nuvarande miljö, helbreds- träningshistoria och vilka steg, som först ska tas, för att få en så stor effekt som möjligt, då du inte kan arbeta med alla faktorer på samma tid.


Du uppnår förståelse av dina vaner, massor av evidensbaserat kunskap om hälsa, lära dig vad din kropp behöver, varför och när. Du kommer att skapa resultat som kan kännasefter mycket kort tid.


Vi är alla individuella människor med olika genre, miljö, livshistorie, mål, livsvillkor, så därför levererar vi endast 100% personlig rådgivning och plan.

DET ÄR ALDRIG FÖR SENT ATT STARTA EN NY LIVSSTIL...